Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

GardenSharing

compartint un hort urbà a Barcelona

El jardí d'hivern (i notícies sobre les flors silvestres)

Un jardí d'hivern ajuda esperar el solstici i la tornada de la llum.
El solstici d'estiu sempre porta un punt agredolç per mi, perquè marca el dia que la llum comença a minvar. Jo visc de llum. Però és fàcil perdre la seva desapareixença gradual al mig de l'estiu. Entrats al setembre per això, no es pot negar l'arribada imminent de l'hivern. Per tant, sempre m'agrada que vingui el solstici d'hivern perquè és en aquell dia, paradoxalment, la nit més llarga de l'any, el dia més curt, quan les estrelles brillen i l'aire és glaçat, que comenci a tornar la llum. El fet que cada dia hi haurà una mica més de llum m'ajuda aguantar tota la resta de l'hivern. És tot coll avall des d'aquí! Una bona foguera de solstici també ajuda :)

Aquí a Barcelona, l'hivern no és tan aspre (però deu n'hi do de gris) i ja hi ha senyals de la primavera que ve, gràcies a les llavors de flors silvestres que vaig collir a Montjuïc el maig passat, entre altres plantes. Aquest matí, hi ha moltes més flors de silene dioica, i també he vist les primeres poncelles de flors d'alguna planta amb fulles llargues i primes que encara no he pogut identificar. És una de les parts divertides de no haver etiquetat les llavors collides: No estic del tot segura què sortirà. Però sortirà alguna cosa. I unes poncelles en són l'evidència. 

També tinc tres pebrotets lluitant al desembre en un pebroter que va sortir espontàniament al final de setembre o potser inclús a l'octubre. Ja n'he menjat dos i eren espectaculars. Qui sóc jo per dir quan han de créixere els pebrots? 

Què tens en el teu hort abans del solstici d'hivern? Què t'ajuda a esperar la primavera?