Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

GardenSharing

compartint un hort urbà a Barcelona

Enverdim Barcelona

Podem crear tot un hort de plantes compartides i aprofitades, i llavors compartir-lo amb altra gent
(Recorda que sempre pots llegir aquesta pàgina en catal`a o en anglès. Pots triar l'idioma en el menú a dalt de la pàgina.)

Qui em conegui sap que sóc molt fan de les xarxes, sobre tot Twitter. Però quantes més fotos faig, més participo en Instagram, i malgrat ser molt newbie encara, vaig aprenent una mica. I ja que va de fotos, sobre tot comparteixo coses de l'hort a Instagram, enlloc de Twitter. Després de veure aquell cartell sobre els horts com a desafiament polític, vaig començar a seguir a Instagram un hashtag que es diu #guerillagardening, és a dir, jardineria guerrillera... em va fer il·lusió i vaig començar a trobar gent fent coses súper interessants, entre ells un compte que es diu @EnverdimBarcelona que es descriu així:
Salvo llavors que s'haurien perdut d'arbres de Barcelona, de fruites... i les deixo per la ciutat quan ja són plantes per qui se les vulgui endur
enverdimbarcelona.cat

Per exemple, agafa un mandariner, i el posa en un banc amb una nota explicant de què es tracta i que es pot agafar i com cuidar-lo i tot, i espera a veure si algú se l'emporta a casa... Pots veure un reportatge de BTV sobre Enverdim.

El vaig començar a seguir i li vaig oferir uns nesprers espontanis que em van sortir. L'altre dia vam quedar perquè li passés els nesprers, i per parlar una mica del seu projecte—que té molt a veure amb el que vull fer aquí en aquesta p`àgina a l'Aixeta: ajudar a compartir plantes i llavors i informació sobre els horts urbans. Tant que he pensat que hauria de canviar el nom d'aquesta pàgina a GardenSharing... i així ho he fet. A partir d'avui, hauràs d'accedir-hi via gardensharing.aixeta.cat.

Bé, doncs, vam estar parlant de totes les plantes que són fàcils de propagar i per tant aptes per compartir. Hi ha moltes plantes que es multipliquen per si sols: maduixeres, espàrrec-falguera, els meus nespres espontanis, i uns quants més que són relativament fàcils de multiplicar: lantana, ipomoea, i també parra i gerd, per exemple. N'hi ha també que fan moltes llavors i són fàcils de plantar: cosmos, clavells de moro, calèndula, crasses o suculents, moltes herbes, també enciams i espinacs... I altres com alvocats, pinyes i mandariners que podem cultivar de restes de la cuina que d'altra manera llençaríem.

Amb les fotos avui, comparteixo totes les meves plantes que no he comprat. Aviam si us animeu també. (També adjunto una de la carabassa, que continua madurant :)

I amb quin motiu? Enverdir Barcelona (o el lloc on visquis). Les plantes són com una flama d'una espelma: pots compartir-ne sense perdre res. I tots hi guanyem amb més llum i més plantes. Seguim l'exemple d'Enverdim Barcelona i compartim el que tenim. Si en voleu de les meves, subscriu-t'hi i te'n faré arribar (o fes-m'ho saber d'alguna altra manera). (També he fet una enquesta a Twitter per a veure què voleu.) I també faré com Enverdim i deixaré alguna planta en algun banc—segurament a la Plaça de la Vila de Gràcia, ja que em cau molt a prop.

(I no, no m'he rendit sobre el tema de la independència, al contrari, fer aquesta pàgina em dona força per la lluita! Fins i tot és una part de la lluita.)