Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

GardenSharing

sharing a Barcelona Urban garden

Compartint llavors

Compartir llavors és com compartir la llum
No sabia què posar com a recompensa per subscriure-s a aquesta pàgina. No m'importava molt guanyar-ne diners, sobretot volia compartir el que feia i tenia. Així que vaig dir que faria enviaments de llavors de tant en quant. I l'altre dia vaig pensar que era el moment. Quina gràcia enviar-vos llavors a tothom! No m'havia donat quanta alegria em donaria a MI enviar llavors a vosaltres. Us he enviat sis tipus de flors: cascalls, blavets, lli, calèndula, espígol i hardenbergia. M'adono ara que dos no són autòctons, la propera vegada ho faré millor. Encara me'n queden si hi ha algú més que en vol.

Les llavors dels cascalls i blavets van venir de Montjuïc. L'any passat una de les meves companyes eskocellaires, de fet una pionera que ens ha il·luminat el camí!, la Tamara Sancho, ens va explicar que hi havia un prat de flors silvestres a Montjuïc i hi vaig anar i em vaig quedar emmeravellada. I vaig pensar que podria tornar un parell de setmanes després per buscar-ne les llavors. I dit i fet. Al setembre els vaig plantar, i avui ha sortit la primera flor de cascall, i és preciosa, realment impactant. I en vindran moltes més. Encara em queden llavors de Montjuïc i aviat en tindré d'una segona generació. Si tu també vols plantar-ne, només m'ho has de dir. (I si t'hi vols subscriure, genial, però que no sigui un impediment per compartir llavors, només una excusa!!) Són minúscules les llavors, però no les he trobat gens fàcils de cultivar. Van per feina.

Els blavets m'han donat més problemes. Al principi molt bé però de sobte es pansien i morien. Encara no sé exactament quin ha estat el problema. Però algunes de les plantes han sobreviscut i també han començat a donar flors. Crec que és part del problema de fongs que tinc i que vaig provant d'erradicar amb llet i altres tractaments naturals. També n'he plantat per posar en els eskocells... però explicaré més sobre els eskocells en un futur post.

M'ha fet moltíssima il·lusió aquesta primera flor de cascall. En part perquè és preciosa, però en part perquè demostra el que dic sempre: que compartir llavors és compartir llum, quan més comparteixes, més tens. Ja us l'ensenyaré quan hagi produït les properes llavors! (les baines de llavors de les roselles també són molt preuades!)

Ah, i una altra cosa. Durant un temps, almenys, he decidit escriure només en català. 
GardenSharing
29 March 2021